Léto 2025 přináší horké dny, dlouhé večery a hlavně novou generaci koktejlů, které hrají na notu osvěžení, lehkosti a přirozené chuti. V hlavní roli: prémiové softy mixery Double Dutch, které dobývají české bary stejně rychle, jako barman do shakeru hází led.
Barcelona se stává novou destinací světového barmanství. Legendární duo Monica Berg a Alex Kratěna – jména, která otřásla londýnskou scénou s Tayēr + Elementary – přináší do Španělska svůj nový...
Populární World Gin Day, tedy den věnovaný oslavě jednoho z nejoblíbenějších destilátů světa, slavíme 14. června. A co může být lepšího, než si tento den vychutnat se skvělým Bobby’s Ginem? Tato...
Na scéně zářil jako málokdo před ním. V pražské Fantově budově se ve čtvrtek 5. června psala historie české mixologie — titul World Class Bartender of the Year 2025 si odnesl Luca Cerqueglini z...
Jak vypadá nový bar, který nenajdete na první pohled, ale na který rozhodně nezapomenete? Splendid, nejnovější přírůstek pod křídly ikonického Grandhotelu Pupp, láká milovníky noblesy, tajemství i...
Field je dlouhodobě jednou z nejvýraznějších restaurací české fine dining scény. Pod vedením Radka Kašpárka nabízí zážitek, který je promyšlený do posledního detailu, ale zároveň zůstává lidský,...
Léto už dávno není jen o mojitu a jednom druhu spritzu. Moderní barmanská scéna se proměňuje a spolu s ní i chutě hostů. Letošní sezona přináší novou dávku kreativity, neotřelé kombinace, zdravější...
Milovníci bylinek, divokých chutí a pořádného barmanského umění – zbystřete! Přichází The Sipping Botanist, unikátní foraging workshop určený pro gastro profesionály z Česka a Slovenska, kteří si...
V koktejlovém seriálu japonské legendy Nikka a magazínu VisitChef, ve kterém vybraní barmani připravují originální koktejly, dnes představujeme drink Jakuba Baštince z baru EscoBar Brno.
Jeho vína podával legendární šéfkuchař Joël Robuchon ve svých michelinských restauracích, jeho podpis nese 42 vinařství po celém světě – a jeho příběh je učebnicí vinařského umění. Nyní přináší...